Værs'go bag dit eget franskbrød... Ingredienser...
3 deciliter mælk
25 gram gær
400 gram hvedemel
2 teskefulde sukker
1 teske salt
40 gram smør
Sådan gør du:
Lun mælken og kom den i skålen til røremaskinen. Herefter smuldre du gæren i, rør den ud og lad det hvile et par minutter så gæren bliver aktiv.
Imens blandes hvedemel sammen med salt og sukker, hvorefter det æltes ind i dejen.
Ælt derefter det bløde smør i. Dæk røreskålen med husholdingsfilm og lad dejen hvile i 20 minutter. Så holder du på fugten i dejen.
Tag dejen ud på køkkenbordet, hvor du har drysset med lidt mel. Du skal ikke ælte dejen, men blot trække den lang.
Fold den derefter sammen, så den ene tredjedel lægges over, og den sidste tredjedel over denne. Træk så dejen ud i samme længde som din form, og læg dejen i.
Pensl med vand og lav et snit på langs i brødet. Drys eventuelt med majsdrys, birkes eller andet, beklæd formen med husholdningsfilm for at holde på fugten, og lad brødet hæve i 30 minutter.
Bag så dit franskbrød ved 200 grader i airfreyer (ca. 21-25 minutter).
Comments