top of page
  • Forfatters billedeSteen Pedersen

Billedstørrelser på Facebook

Den anbefalede billedstørrelse til Facebook afhænger af, hvor billedet skal bruges. Her er nogle generelle retningslinjer for billedstørrelser på Facebook:

  1. Profilbillede: Det anbefales at bruge en billedstørrelse på mindst 180 x 180 pixels. Billedet vises som en cirkel med en diameter på 170 pixels på computerskærme og 128 pixels på smartphones.

  2. Omslagsfoto (cover photo): For bedste resultat anbefales en billedstørrelse på 820 x 312 pixels på computere og 640 x 360 pixels på smartphones. Billedet skal være mindst 400 pixels bredt og 150 pixels højt.

  3. Billeder i opslag (timeline posts): For billeder, der deles i opslag, anbefales det at bruge en minimumsbredde på 720 pixels. Højden kan variere afhængigt af billedets proportioner.

  4. Delte links: Når du deler et link på Facebook, vil platformen normalt generere et miniaturebillede baseret på det link, du deler. Den anbefalede størrelse for miniaturebilleder er 1200 x 630 pixels. Det kan dog variere afhængigt af Facebooks opdateringer og designændringer.



Husk, at Facebook automatisk skalerer billeder, du uploader, for at passe til deres standardstørrelser og komprimerer dem for at reducere filstørrelsen. Det er altid en god idé at uploade billeder i høj opløsning (større end de anbefalede størrelser) for at sikre bedre kvalitet og detaljer, før de bliver skaleret og komprimeret af Facebooks algoritmer.


Comments


bottom of page