top of page
  • Forfatters billedeSteen Pedersen

En uforudsigelig jul

Julen 2023 blev ikke som planlagt og livets uforudsigelige natur trådte i karakter,. Vi måtte omfavne forandringerne, selvom de kom på et tidspunkt, hvor hjertet længtes efter tradition og samvær.


Kemobehandlinger præger mine dage, og den mindste risiko for forkølelse eller COVID-19 er en konstant sky over mit hoved.

Juleaften skulle have været en storslået begivenhed, hvor vi alle skulle samles og være fyldt med latter, glæde og kærlighed. Børnebørnene, børnene, svigerbørnene, svigermor og min kone – hele familien samlet om juletræet. Men skæbnen havde andre planer...


GodJul

Feber og sygdomssymptomer bredte sig i familen som en uvelkommen sky over vores juleglæde. Det, der skulle have været en stor fest, blev reduceret til en intim sammenkomst af kun tre personer: svigermor, min kone og mig selv. Børnenes beklagelige helbredstilstand tvang os til at tilpasse os og ændre vores forventninger til denne højtidsaften.


Trods skuffelsen over, at vores aftenen ikke blev fyldt med den julemagi, blev aftenen en særlig oplevelse på sin egen måde. Vi tre, der var tilbage, som formede vores egen lille oase af kærlighed og forståelse.

Svigermor, med hendes varme smil, og min kone, der stod ved min side som altid, skabte en stemning af samhørighed midt i det uventede.


Jeg undgik at blive syg, og selvom kemoens bivirkninger gjorde deres tilstedeværelse kendt, var kærligheden og omsorgen omkring mig, som en stærk medicin. Vores hjem havde ikke et overdådigt juletræ med pakker, men det var rigt på øjeblikke af taknemmelighed og nærvær.


Denne anderledes jul lærte mig en værdifuld lektion. Livets skiftende natur kan være udfordrende, men er også fyldt med muligheder. Nogle gange er det de små og intime øjeblikke, der skaber meningsfulde erindringer.

Så selvom juleaften 2023 ikke blev som planlagt, blev den alligevel fyldt med kærlighed og varme. Et minde om, at i hjertet af livets uforudsigelighed kan vi altid glæde, hvis vi er åbne for at omfavne det ukendte.


Kærlig julehilsen

Steen 2023


Og stor tak til familien for at have rettidig omhu...

Comentários


bottom of page