top of page
  • Forfatters billedeSteen Pedersen

Koldinghus i måneskin

Opdateret: 16. sep. 2023

Hvordan laver jeg sådan et billede? Jeg anvender Photopills som du kan læse lidt om her: Photopills er en populær og omfattende fotografiapp, der er udviklet til både iOS- og Android-enheder. Appen er designet til at hjælpe fotografer med at planlægge og udføre deres fotosessioner ved at tilbyde en række nyttige værktøjer og funktioner. Her er en kort oversigt over Photopills-appens funktioner:


  1. Planlægningsværktøjer: Photopills giver brugerne mulighed for at planlægge fremtidige fotosessioner ved hjælp af sol- og månekalendere. Du kan finde oplysninger om solopgang, solnedgang, måneopgang, månenedgang, gyldne timer, blå timer og meget mere. Det hjælper dig med at identificere de bedste tidspunkter på dagen for at opnå ønskede lyseffekter.

  2. Augmented Reality (AR): Appen indeholder et AR-værktøj, der giver dig mulighed for at se, hvordan solen, månen og stjernerne vil placere sig på ethvert givet tidspunkt og på ethet sted. Dette hjælper dig med at visualisere og planlægge dine kompositioner på forhånd.

  3. Fænomenværktøjer: Photopills giver dig også information om forskellige astronomiske fænomener såsom meteorregn, månefaser, solformørkelser og måneformørkelser. Du kan holde dig opdateret om kommende begivenheder og planlægge at fange dem på kameraet.

  4. Eksponeringsværktøjer: Appen tilbyder værktøjer til at beregne eksponering, dybdeskarphed og hyperfokalafstand. Du kan justere kameraindstillingerne og få præcise værdier for at opnå den ønskede effekt i dine billeder.

  5. Sporingsfunktioner: Photopills indeholder en funktion til sporing af stjerner, der hjælper dig med at tage astrofotografibilleder ved at minimere stjernespor i dine eksponeringer.

  6. Dagbog og deling: Appen giver dig mulighed for at oprette en dagbog, hvor du kan gemme og organisere dine planlagte fotosessioner og noter. Du kan også dele dine billeder og oplevelser direkte fra appen.

Photopills er blevet meget populær blandt fotografer, især dem der arbejder med landskabs-, astro- og naturfotografi. Appen giver et værdifuldt sæt værktøjer til planlægning og udførelse af fotosessioner og hjælper med at øge chancerne for at få imponerende og vellykkede billeder.

Bemærk, at appens funktioner kan variere afhængigt af den specifikke version og den mobile enhed, der anvendes. For at få den mest nøjagtige information og fuldt udnytte appens potentiale, anbefales det at besøge Photopills' officielle hjemmeside eller downloade appen og udforske dens funktioner selv.

Comments


bottom of page