top of page
  • Forfatters billedeSteen Pedersen

På cykel fra Almind til Solcelleparken i Viuf

I dag tog jeg og min svoger Leif på en cykeltur gennem landskabet. Vores destination? Den imponerende solcellepark i Viuf, der strækker sig over et kæmpe areal og er et symbol på den stigende interesse for bæredygtig energi.



Vi startede vores rejse i Almind, hvor solen lige så stille viste sig fra den pæne side med indbydende lys. Med vores cykler pakket og klar til eventyr, begav vi os ud på de snoede veje, der førte os gennem det smukke danske landskab.

Undervejs nød vi synet af de grønne marker, de blomstrende enge og de rolige landsbyer, der passerede forbi. Cykelturen gav os mulighed for at nyde naturen og føle den friske luft mod vores ansigter, samtidig med at vi drøftede alt fra familieliv til bæredygtighed og fremtidens energiforsyning.


Efter nogle kilometer kom vi endelig frem til vores mål - Viufs Solcellepark. Et imponerende syn mødte os, da vi stod foran det store areal dækket af solcellepaneler, der strakte sig så langt øjet kunne se. Det var fascinerende at tænke på, hvordan disse solcelleanlæg bidrager til at reducere vores afhængighed af fossile brændstoffer og mindske vores CO2-udledning.


Det var inspirerende at se, hvordan innovation og forskning har gjort det muligt at udnytte solenergi som en ren og vedvarende energikilde.

Efter at have brugt noget tid der vendte vi tilbage til vores cykler og begyndte den hyggelige tur tilbage mod Almind. På vejen tilbage kunne vi ikke lade være med at reflektere over den fantastiske oplevelse, vi havde haft, og betydningen af at investere i grøn energi for vores fremtidige generationer.

Det var en dag fyldt med motion, natur og inspiration - en cykeltur, der ikke kun gav os mulighed for at udforske vores smukke omgivelser, men også for at reflektere over vores rolle i at bevare dem for kommende generationer.


Comments


bottom of page