top of page
  • Forfatters billedeSteen Pedersen

TCM & GODOX

Her er et lille tip til dig hvis du bruger Godox flash Godox TCM er en funktion, der findes i visse Godox-blitze og -studiebelysningssystemer. TCM står for "TTL-konverteringsmål", og det giver brugeren mulighed for at konvertere eksponeringen mellem TTL (Through-The-Lens) og manuel tilstand uden at skulle foretage manuelle indstillinger.




Når du bruger TCM-funktionen, kan du først tage et billede i TTL-tilstand for at lade blitzen automatisk beregne den korrekte eksponering baseret på det lys, der registreres gennem objektivet.

Herefter kan du bruge TCM-funktionen (hold TCM knappen inde til displayet skifter) til at konvertere denne eksponering til en tilsvarende indstilling i manuel tilstand. Dette er praktisk, hvis du ønsker mere kontrol over eksponeringen eller ønsker at gentage samme eksponering i flere skud.

TCM-funktionen gør det nemt at finjustere og finindstille eksponeringen uden at skulle foretage manuelle ændringer. Den gør det også muligt at bruge TTL-eksponering som et udgangspunkt og derefter finjustere den manuelt efter behov.


Det er værd at bemærke, at ikke alle Godox-enheder har TCM-funktionen. Det er bedst at kontrollere produktoplysningerne for den specifikke Godox-blitz eller -belysning, du bruger, for at bekræfte, om TCM-funktionen er tilgængelig.

Comments


bottom of page