top of page
  • Forfatters billedeSteen Pedersen

TFP modelfoto

TFP (Time for Print) er en praksis inden for fotografi, hvor både fotografen og modellen samarbejder om, at producere billeder uden at betale hinanden penge. I stedet for betaling bytter de deres tid og talent. Hvis du er interesseret i at arbejde med modeller gennem TFP, er her nogle trin, du kan følge:

  1. Identificer dine behov: Definer, hvilken type modeller og fotografering du er interesseret i. Vælg en stil, et tema eller et koncept, som du ønsker at udforske.

  2. Find modeller: Der er flere måder at finde modeller på. Du kan kontakte lokale modeller, deltage i fotograferingsfællesskaber eller bruge sociale medier og online platforme til at finde modeller, der er interesserede i at samarbejde.

  3. Opret en kontrakt eller aftale: Selvom der ikke er penge involveret, er det vigtigt at have en klar aftale eller kontrakt mellem dig og modellen. Aftalen kan inkludere detaljer som antallet af billeder, der leveres, tidslinjer, rettigheder til billederne og forventninger til begge parter.

  4. Planlæg fotosessionen: Diskuter med modellen omkring temaet, stedet, tidspunktet og eventuelle stylingbehov til fotosessionen. Opret en tidsplan og sørg for, at begge parter er enige om de praktiske detaljer.

  5. Gennemfør fotosessionen: Under fotosessionen er det vigtigt at kommunikere klart med modellen og skabe en afslappet og professionel atmosfære. Giv instruktioner, vær opmærksom på modellens behov og vær åben for deres input og kreativitet.

  6. Billedredigering og levering: Efter fotosessionen skal du gennemgå og redigere billederne for at give dem den ønskede udseende. Lever de færdige billeder til modellen inden for den aftalte tidsramme og i det aftalte format.

  7. Del og promover: Diskuter med modellen, hvordan I begge kan dele og promovere billederne, både på sociale medier og i jeres porteføljer. Dette kan hjælpe med at øge eksponeringen for både dig som fotograf og modellen.

Vær altid professionel, respektfuld og klar i din kommunikation med modellerne. Husk, at TFP er en gensidig udveksling af tid og talent, hvor begge parter skal have gavn af oplevelsen. Det er vigtigt at skabe et samarbejde baseret på tillid og gensidig forståelse for at opnå gode resultater.


Comments


bottom of page