top of page
  • Forfatters billedeSteen Pedersen

Whiskey tappet på Koldinghus

Opdateret: 1. dec. 2023

Hej alle sammen!

Det er længe siden, jeg har begivet mig ind på Koldinghus som fotograf, men i dag blev jeg inviteret til en helt særlig begivenhed - tapningen af en whisky, der har tilbragt hele 5 år i fangekælderen under Koldinghus' historiske volde.

Jeg stod side om side med indehaveren og den erfarne Thomas Thulstrup fra Koldinghus, da de låste sig ind til de velbevogtede tønder og begav sig ud på en smagsmæssig rejse.


Efter fem års tålmodig venten i mørket, var det endelig tid til at befri denne særlige whisky fra sit fangenskab. Den dunkle atmosfære i fangekælderen har utvivlsomt sat sit præg på spiritussen, og forventningerne var høje, da låsen endelig blev oplåst.


Indehaveren, hvis øjne lyste op som et barn på juleaften, og lyden af den gyldne væske, der løb gennem slangerne, var som musik i vores ører, mens vi forventningsfuldt ventede på at smage resultatet af fem års tålmodig modning.


Whiskyen flød ud i glassene, og aromaen, der spredte sig, var en symfoni af vanilje, egetræ, og en undertone af krydderi. Den første slurk afslørede en dyb kompleksitet og en silkeblød tekstur, der nærmest dansede på tungen. Det var tydeligt, at de fem år i fangekælderen havde givet denne whisky en karakter, som kun tiden og omgivelserne på Koldinghus kunne forme.


Mens vi nød denne unikke smagsoplevelse, delte indehaveren historier om tøndernes rejse og de særegne forhold, som Koldinghus' fangekælder tilførte whiskyen. Indehaveren udtrykte sin begejstring over resultatet og glædede sig til at dele denne særlige aftapning med de dedikerede whiskyentusiaster, der elsker at udforske sjældne og unikke flasker.


Dette besøg på Koldinghus har ikke blot været en rejse ind i fortidens fangekælder, men også en kulinarisk rejse gennem tid og smag. Whiskyen, der nu er befriet fra sit fængsel, er ikke blot en drik, men en fortælling om historie og lidenskab, der er værd at dele.

Så hvis du har en forkærlighed for det exceptionelle, bør du holde øje med denne særlige aftapning fra Koldinghus.


En rejse i smagens fængsel, der er værd at vække dine smagsløg for.


Skål!

Comentarios


bottom of page